Çağdaş Sözlük

Hamel ~ حمل

Lugat-ı Cudi - Hamel ~ حمل maddesi. Sayfa: 434 - Sira: 3

Lugat-ı Cudi, İbrâhim Cûdî Efendi Sözlüğü; Hamel maddesi. osmanlıcada Hamel ne demek, Hamel anlamı manası, Hamel osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Hamel hakkında bilgi. Arapça Hamel ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Hamel anlamı

Lugat-ı Cudi - حمل Hamel ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

Hamel ~ حمل güncel sözlüklerde anlamı:

HAMEL ::: Kuzu. * Ast: Burçlardan birinin adıdır. Bu burcu teşkil eden yıldızlar kuzuya benzediği için arapça kuzu demek olan hamel denilmiştir. Güneş bu burca 21 Mart'ta girer ve gece ile gündüz bir olur.

hamel ::: (a. i.) : 1) kuzu. 2) astr. semânın kuzey yarım küresinde Sevr burcu ile Süreyya manzumesinin yakınlarında bulunan bir burç ki, Güneş buraya martın dokuzunda dâhil olur, lât. Lacerta; fr. Beller.

himl ::: (a. i.) : yük.

himl-i cesîm ::: ağır yük.

himl-i hafîf ::: hafif yük.

Hamel :::


  1. Koç burcu.

haml ::: yükleme , yüklenme , taşıma , gebelik , yük

hamel ::: kuzu

hamel ::: ‬kuzu

haml ::: ‬taşıma

haml ::: gebelik

haml ::: yükleme

hamel ::: (a. i.) 1) kuzu. 2) astr. semânın kuzey yarım küresinde Sevr burcu ile Süreyya manzumesinin yakınlarında bulunan bir burç ki, Güneş buraya martın dokuzunda dâhil olur, lât. Lacerta; fr. Beller.

himl ::: yük

hamel ::: koç

HAMEL :::

Kuzu. * Ast: Burçlardan birinin adıdır. Bu burcu teşkil eden yıldızlar kuzuya benzediği için arapça kuzu demek olan hamel denilmiştir. Güneş bu burca 21 Mart'ta girer ve gece ile gündüz bir olur