Çağdaş Sözlük

havale ~ حواله

Lugat-ı Cudi - havale ~ حواله maddesi. Sayfa: 436 - Sira: 11

Lugat-ı Cudi, İbrâhim Cûdî Efendi Sözlüğü; havale maddesi. osmanlıcada havale ne demek, havale anlamı manası, havale osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte havale hakkında bilgi. Arapça havale ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada havale anlamı

Lugat-ı Cudi - حواله havale ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

havale ~ حواله güncel sözlüklerde anlamı:

HAVALE ::: Bir işi veya bir şeyi başka birine bırakma. Ismarlama. * Görmeyi önleyen duvar gibi perde. * Tıb: Küçük çocuklarda veya gebe kadınlarda bazan meydana gelen, baygınlık veren bir hastalık. * Postadan gelen emanet kâğıdı.

havale ::: (a. i. c. : havâlât) : 1) bir işi veya bir şeyi başka birine bırakma, üstüne bırakma, ısmarlama. 2) gebelerde ve küçük çocuklarda bâzan görülen sar'a nevinden bir hastalık. 3) görmeyi önliyen, mâni, hâil, tahta perde, duvar gibi şeyler.

havâle-i muaccele ::: huk. muhal-ün-bih'in fil hal ödenmesi lâzım olarak yapılan havale.

havâle-i mukayyede ::: huk. muhilin muhal-ün-aleyh zimmetinde yahut yedinde olan malından vermek üzere diye mukayyet olan havale, -aleyh zimmetinde yahut yedinde olan malından vermek üzere diye muhayyet olan havale.

havâle-i mübheme ::: huk. muhal-ün-bih'in tacil ve te'cîli beyan olunmaksızın yapılan havale.

havâle-i müeccele ::: huk. muhal-ün-bih'in muayyen vâdesi hululünde ödenmesi lâzım olarak yapılan havale.

havâle ::: işin görülmesini başka birine bırakma.

HAVaLE ::: Havâle, havâleyi yapan ile kabûl eden arasında yapılabilir. Bir kimse birine benim falanda olan şu kadar kuruş alacağımı havâle yoluyla sen üzerine al dese, o kimse de bu havâleyi kabûl etse, bu havâle sahîh (doğru) olur. Veyâ filândan şu kadar alacağı benim üzerime havâle et dese, o kimse de kabûl etse, havâle sahîh olur; kendisine havâle olunan kimse pişman dahî olsa fayda vermez. (Ali Haydar Efendi)

havale ::: ısmarlama , havale

havâle ::: işin görülmesini başka birine bırakma

havale ::: ‬ısmarlama

havale ::: havale

Havale ::: Yollama ödeyicisinin, para, değerli kağıtlar veya benzeri nesneleri, yollayıcı hesabına yollama alıcısına ödemek ve yollama alıcısının da bunları kendi adına teslim almak üzere yetkili kılındığı sözleşme.

Havale ::: Yollama ödeyicisinin, para, değerli kağıtlar veya benzeri nesneleri, yollayıcı hesabına yollama alıcısına ödemek ve yollama alıcısının da bunları kendi adına teslim almak üzere yetkili kılındığı sözleşme.

havale :::

Yollama ödeyicisinin, para, değerli kağıtlar veya benzeri nesneleri, yollayıcı hesabına yollama alıcısına ödemek ve yollama alıcısının da bunları kendi adına teslim almak üzere yetkili kılındığı sözleşme

HAVALE :::

Bir işi veya bir şeyi başka birine bırakma. Ismarlama. * Görmeyi önleyen duvar gibi perde. * Tıb: Küçük çocuklarda veya gebe kadınlarda bazan meydana gelen, baygınlık veren bir hastalık. * Postadan gelen emanet kâğıdı