Çağdaş Sözlük

havl ~ حول

Lugat-ı Cudi - havl ~ حول maddesi. Sayfa: 437 - Sira: 8

Lugat-ı Cudi, İbrâhim Cûdî Efendi Sözlüğü; havl maddesi. osmanlıcada havl ne demek, havl anlamı manası, havl osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte havl hakkında bilgi. Arapça havl ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada havl anlamı

Lugat-ı Cudi - حول havl ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

havl ~ حول güncel sözlüklerde anlamı:

HAVL ::: Güç. Kuvvet. * Muhit, etraf. * Yıl, sene. * Tahavvül, inkılâb. * Geçmek. * Bir hâlden bir hâle dönmek. * Rücu etmek. * Sıçramak. * Hile.

havi ::: (a. i.) : 1) yıl, sene. 2) etraf, çevre. 3) güc, kuvvet, takat. Lahavle velâ kuvvete illâ billâh : kuvvet ve kudret ancak Cenâbıhakk'a mahsustur.

"); hivel ::: (a. i.) : (bkz. : zeval).

havl ::: kuvvet, korku.

HAVL ::: Bir insan, havlin kendinden olmayıp, Allahü teâlânın yaratmasiyle olduğunu bilirse, her şeyi O'ndan bekler. İşlerin meydana gelmesinde sebepleri arada görmeyen kimse, Allahü teâlâdan başka kimseden bir şey beklemez. (İmâm-ı Gazâlî)

havl ::: güç , çevre , kuvvet , sene , yıl , etraf

havl ::: ‬güç

havl ::: çevre

havi ::: (a. i.) 1) yıl, sene. 2) etraf, çevre. 3) güc, kuvvet, takat. Lahavle velâ kuvvete illâ billâh : kuvvet ve kudret ancak Cenâbıhakk'a mahsustur.

hivel ::: (a. i.) (bkz. : zeval).

havel ::: şaşılık

HAVL :::

Güç. Kuvvet. * Muhit, etraf. * Yıl, sene. * Tahavvül, inkılâb. * Geçmek. * Bir hâlden bir hâle dönmek. * Rücu etmek. * Sıçramak. * Hile