Çağdaş Sözlük

hayz ~ حیز

Lugat-ı Cudi - hayz ~ حیز maddesi. Sayfa: 438 - Sira: 12

Lugat-ı Cudi, İbrâhim Cûdî Efendi Sözlüğü; hayz maddesi. osmanlıcada hayz ne demek, hayz anlamı manası, hayz osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte hayz hakkında bilgi. Arapça hayz ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada hayz anlamı

Lugat-ı Cudi - حیز hayz ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

hayz ~ حیز güncel sözlüklerde anlamı:

HAYZ ::: (C.: Hiyaz) Kadınlara mahsus aybaşı. Kadının âdet hâli. Böyle bir kadına hayize denir. (Kadını döl yatağı denen rahminden, bir hastalık veya çocuk doğurma sebebi olmaksızın, muayyen müddetlerde kan gelmesine o kadının "aybaşısı" denir. Buna ve kan geldiği müddete de hayız müddeti denir. İslâmiyetçe, bu halde bulunan bir kadın, namaz kılamaz, oruç tutamaz ve cinsî münasebette bulunamaz, haramdır.)

hayz ::: (a. i.) : aybaşı, [kadınlarda].

hayz ::: hayız.

hayz ::: regl , aybaşı

hayz ::: ‬regl

hayz ::: aybaşı

hayz ::: (a. i.) aybaşı, [kadınlarda].

HAYZ :::

(C.: Hiyaz) Kadınlara mahsus aybaşı. Kadının âdet hâli. Böyle bir kadına hayize denir. (Kadını döl yatağı denen rahminden, bir hastalık veya çocuk doğurma sebebi olmaksızın, muayyen müddetlerde kan gelmesine o kadının "aybaşısı" denir. Buna ve kan geldiği müddete de hayız müddeti denir. İslâmiyetçe, bu halde bulunan bir kadın, namaz kılamaz, oruç tutamaz ve cinsî münasebette bulunamaz, haramdır.)